Program: Zimski vašar i Čvarakfest u Karancu

foto: MB Press/arhiva

Zadnje subote u studenome, što ove godine pada na 25.11.2023. godine, održat će se, u Karancu, već tradicionalni i dobro poznati Zimski vašar i Čvarakfest.

Na livadi kod Rimokatoličke crkve Svetog Donata moći će se kupiti raznorazni domaći proizvodi – suhomesnato, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, sokovi, vino, rakija, rukotvorine. Pripremite se za najmasniji i naslasniji festival. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.

Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri i antikviteti, sve ovo možete pronaći na Zimskom vašaru.

Moći će se i kušati baranjska eno i gastro bogatstva – čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovina, pečene kobasice, šaran u rašljama, vino.

Natjecanje u topljenju čvaraka, Čvarakfest, odvijat će se paralelno sa sajmom, a njegov pobjednik osvaja titulu čvarak-majstora. Natjecateljski čvarci moći će se na licu mjesta i kupiti.

U tijeku su prijave a za natjecanje u topljenju čvaraka, a prijaviti se možete na broj telefona: 031/702-080 TZ Baranje.

Program počinje u subotu, 25. studenoga u 09:00 sati kada se otvara sajam domaćih proizvoda i kreće natjecanje u topljenju čvaraka. U 12 sati je proglašenje “Čvarak Majstora”.