Projektni dan Osnovne škole Kneževi Vinogradi

foto: MB Press

U petak, 24. svibnja u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi održat će se projektni dan “Škola kao muzej”.

Škola poziva sve učenike, roditelje, razrednike, djelatnike škole i ostale zainteresirane na ovaj događaj u sklopu kojeg će škola otvoriti svoja vrata u obliku muzeja te predstaviti muzejski postav u učionicama.

Program počinje s početkom u 15:00 sati, a projekt je osmišljen u svrhu stvaranja znanja, razvijanja novih vještina te unaprjeđenja socijalnog, kulturalnog i osobnog razvoj pojedinca.

Muzejski postav rasprostirati će se na tri lokacije. U matičnoj školi u 14 učionica, centralnom ulazu i hodnicima glavne zgrade škole, te u PŠ Karanac i PŠ Grabovac.

Muzejski postav u matičnoj školi pokrit će sljedeće teme: Slikamo kao Piet Mondrian, Predmeti u prošlosti, Ura igre o razbibrige, Prirodoslovni muzej, Muzej matematike, Život i rad kemičara: Vladimir Prelog, Lavoslav Ružička, Marie Curie, Muzej igara, Muzej računalnih znanosti , Muzej geoznanosti, Grimmove bajke u kamišibaj ruhu, Shakespeare u modernom jeziku, Muzej bioloških znanosti i fizike, EP o Gilgamešu; Hijeroglifi; Ilijada i Odiseja, Muzej ikona, Benedek Elek – život i djelo, Glazbene boje , Muzej glazbe, riječi i slike, Liturgijski predmeti.

U područnim školama postave muzeja održati će se ujutro od 10 do 12 h, PŠ Karanac prikazat će “Karanac u prošlosti” dok će PŠ Grabovac prikazati će postav “Muzej primijenjene umjetnosti”.