Projektom „ZAŽELI“ osiguran posao za 46 žena i pomoć za 184 starijih osoba

Osječko-baranjska je jedina županija u Hrvatskoj koja je, uz općine i gradove, nositelj  Projekta „ZAŽELI pomoć u kući“ – Osnaživanje i aktiviranje žena na tržištu rada. Tako je danas, 4. lipnja 2019. godine,  u velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana Uvodna konferencija ovog Projekta, čija je ukupna vrijednost 8.625.858,30 kuna, a 85 posto financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., te 15 posto iz državnog proračuna.

Projekt obuhvaća zapošljavanje 46 teže zapošljivih žena koje će skrbiti o 184 krajnja korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, a partneri su HZZ – Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek, Centar za socijalnu skrb Beli Manastir, Dom za starije i nemoćne osobe Osijek, Dom za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, općine Antunovac, Vladislavci, Darda i Draž te Grad Beli Manastir.

Projekt je predstavila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. sc. Ivana Stanić, a sudionike Konferencije pozdravio je župan Ivan Anušić, dok su u panel diskusiji na temu „Doprinos projekta lokalnoj zajednici“ govorili gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob, načelnik Općine Darda Anto Vukoje, zamjenik načelnika Općine Draž Saša Ivičin i načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas.

– Projekt „ZAŽELI pomoć u kući“ je zaista dobro osmišljen i drago nam je da smo se uključili. Vidimo da su zadovoljne i žene koje su dobile posao te u naredne dvije godine imaju sigurnu radnu aktivnost i primanja, a pomagat će osobama kojima je takva pomoć najpotrebnija – rekao je župan Anušić.

Projekt traje do 14. lipnja 2021. godine.