Prvi koncert glazbenih škola s područja županiije oduševio publiku

U organizaciji Osječko-baranjske županije i Upravnog odjela za obrazovanje i mlade, jučer(18. prosinca 2021. godine) je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održan prvi zajednički koncert svih glazbenih škola s područja županije. Ideja se rodila u studenom ove godine na obilježavanju 100. godišnjice Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, a ni današnji datum nije odabran slučajno. Naime, 18. prosinca 1921. godine održan je prvi koncert novoosnovane Glazbene škole u Osijeku, također u HNK-u. Upravo iz te škole potekli su mnogi veliki umjetnici i glazbenici, a glazbene su se škole u županiji tijekom osnivanja kadrovski formirale iz osječke srednje škole.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul naglasila je kako se nada da će ovaj prvi božićni koncert prerasti u tradiciju u godinama koje slijede.Živimo u teškom vremenu, međutim naši učenici usprkos svemu marljivo i naporno rade, iako nemaju priliku svoje vještine pokazati široj publici. Danas smo ipak, zahvaljujući trudu svih koji su bili uključeni u organizaciju, uspjeli organizirati koncertno druženje, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.Ovo je krovna kulturna institucija i učenicima je pravo zadovoljstvo nastupiti ovdje. Također, velike zahvale idu njihovim učiteljima i mentorima, a ovo je prilika da spomenemo kako je čak 57 nastavnika iz naše županije nagrađeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kao najuspješniji odgojno-obrazovni radnici – kazala je Glavaš Kul.

Koncertu je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić koji je istaknuo kako su talentirani i marljivi učenici najbolji ambasadori Županije.

Veliko je zadovoljstvo biti na prvom koncertu svih glazbenih škola s područja županije i uživo vidjeti marljive i talentirane učenike koji su za svoj rad nagrađivani brojnim državnim nagradama. Njihovi uspjesi dijelom su zaslužni zahvaljujući predanosti vrijednih mentora, a čiji je rad također prepoznat na nacionalnoj razini. Želja nam je i ovim koncertom poticati izvrsnost kod djece jer će u narednom razdoblju osobita pozornost biti usmjerena upravo k njima – zaključio je Miletić.