Rat ukidanjem naknada za korisnike mobilnih telekom usluga na bonove

foto:pixabay

Domaći telekom operateri ratuju tarifama i bore se za korisnike i ukidanjem naknada za pristup mreži i za korisnike bonova. I to je zaista pravi i bespoštedan rat. Prvi je to učinio Tele2, onda HT pa A1 Hrvatska.

Nakon što je kao jedini tele operator na tržištu omogućio neograničeno korištenje internetom na mobilnim uređajima te 2017. godine prvi prestao naplaćivati 10 kuna naknade za pristup mreži na ponudi aktualnih pretplatničkih tarifnih modela, Tele2 još jednom uvodi jedinstvene pogodnosti za svoje korisnike, istaknuli su prije tjedan dana (13.2.) prilikom objave poslovnih rezultata iz trećeg po veličini domaćeg telekom operatoora Tele2 Hrvatska.

„Ukidanjem plaćanja naknade za pristup mreži za korisnike bonova, svojim korisnicima, kako postojećima tako i budućima, želimo pokazati da su nam oni, njihovo zadovoljstvo i naša otvorenost prema njima na prvom mjestu. Tele2 kontinuirano osluškuje potrebe svojih korisnika te neprestano radimo na unaprjeđenju svojih proizvoda i usluga, u cilju dodatnog poboljšanja korisničkog iskustva. Posebno nas veseli što su ovaj put u fokusu korisnici bonova te sam uvjeren da će ovaj naš potez izazvati pozitivne reakcije kod korisnika, ali i telekom tržišta”, istaknuo je tada predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Hrvatski Telekom pozdravlja smanjenje naknade za radiofrekvencijski spektar, iako je za prošlu i ovu godinu naknada već plaćena, prema važećim uvjetima, tvrde iz najjačeg domaćeg telekoma i ističu da se od 1.3. ukida se i naknada na svim bonovima.

„Mnogo smo toga već unaprijed odradili, pa tako, HT svojim post paid korisnicima već godinu dana nudi nove tarife koje u sebi ne sadrže naknadu za pristup mobilnoj mreži, dok stare tarife, kod kojih se naplaćuje ta naknada, više nije moguće ugovoriti, zaključuju iz HT-a.

„A1 Hrvatska s posebnom se brigom odnosi prema svojim korisnicima na bonove u okviru Tomato i A1 brenda. U posebnoj promociji od 21. veljače Tomato i A1 bonovi vrijede više od plaćenog iznosa. Za sve kupljene bonove, neovisno o prodajnom kanalu i vrijednosti, korisnici će na račun dobiti više kuna, nego što su uplatili. Na primjer, za kupljeni bon od 55 kuna od četvrtka korisnici će na računu imati 60 kuna odnosno za bon od 110 kuna na računu će imati 120 kuna za pozive, poruke i surfanje“, ističu iz A1 Hrvatska

I dalje vrijede pogodnosti za kupovinu bonova na A1 digitalnim kanalima: Moj A1 aplikaciji i Webshopu, pojašnjavaju u A1 Hrvatska i dodaju da uz veći iznos kuna na računu, korisnici dobivaju dodatne MB za podatkovni promet (do 4.000 MB) – za bon od 55 kuna 500 MB, a za bon od 110 kuna 1.000 MB. Pritom ističu da će tijekom ožujka A1 Hrvatska će ukinuti naknadu za korištenje mreže za korisnike na bonove.