Rekorder vikenda: Biciklist napuhao 2,99 promila alkohola u krvi

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u proteklih 48 sati policijski službenici su u prometu zaustavili 50 vozača (46 vozača motornih vozila i 4 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 22. veljače u 23,40 sati u Gajiću, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 36-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Gajića, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,99 grama po kilogramu.

U vremenu od 22. na 23. veljače, u provođenu pojačanih mjera mobilni tim PU osječko-baranjske je utvrdio ukupno 27 prekršaja od čega je 18 prekršaja alkohola, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj nepropisna brzina, 2 prekršaja nepropisna pretjecanja, 2 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 1 prekršaj sigurnosni pojas i 1 ostali prekršaj.

Policija će i dalje vršiti pojačani nadzor prometa poradi utvrđivanje prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća, a posebno poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača, prekoračenja brzine kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.