Šampion Dunava je Gerštmajerova graševina iz 2017. godine

Danas je ocjenjivanjem vina započela manifestacija Vinatlon. Prvo mjesto odnosno veliko zlato s nazivom Šampion Dunava dobila je graševina izborne berbe iz 2017. godine OPG-a Gerštmajer Mihalj, poznatog baranjskog vinara iz Batine. Dodijeljene su brojen zlatne i srebrne medalje domaćim proizvođačima.

Upravo ta graševina dobila je 91 bod, a Gerštmajer otkiva: ,,Riječ je o posebnoj izbornoj berbi graševine 2017. godine koje smo nekoliko godina pustili da dozrijeva što je dokaz da u Baranji možemo proizvoditi vrhunska vina”.

Drugo izdanje Vinatlona dio je Mjeseca vina Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. ,,Vinatlon kao jedna nova manifestacija koja povezuje umjetnost vina, gastronomiju, vinske igre što je raritet, dio je vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije koji povezuje razne vinske manifestacije, dane otvorenih podruma u mjesec dana uživanja u svemu onom što Osječko-baranjska županije nudi”, rekla je direktorica Ivana Jurić.

Manifestaciju je podržala i Osječko-baranjska županija ispred koje je na ocjenjivanju bio zamjenik župana Mato Lukić te komentirao: ,,Drugo izdanje Vinatlona za koji možemo reći da je nastao u pandemijsko vrijeme. Radujemo se bez tereta i mjera održati jedan od turističkih brendova Osječko-baranjske županije”.

Sutra u Zmajevcu održava se vrhunac Vinatlona, cjelodnevne aktivnosti te večernju zabavu uz Galiju. Također sva nagrađena vina biti će moguće kušati.