Sanacija krovišta na zgradama u Belom Manastiru koje su na upravljanju kod Stanouprave d.o.o. Beli Manastir

Nakon energetske obnove pročelja zgrada 2016. godine u Ulici Republike, nažalost obnova krova nije bila u planu, te zbog lošeg stanja krovišta vlasnik Grad Beli Manastir i upravitelj Stanouprava d.o.o. prema planu upravljanja, trenutno izvode sanaciju krovišta na zgradama kućnih brojeva 3 i 5.

Sanacija krovišta je bila neophodna zbog dotrajalosti, odnosno zbog prokišnjavanja krovišta kod nekih stanara. Jedna od stanarki kojoj je krov prokišnjavao i voda ulazila u stan je i Ljiljana Bala:

„Stanje krovišta je bilo jako loše pa sam se obratila Gradu Belom Manastiru koji je vlasnik i Stanoupravi, zbog prokišnjavanja i dotrajalosti krova. Direktor Stanouprave Marijan Peran je obećao da će hitno obavijestiti vlasnika i predložiti hitnu sanaciju i isto su učinili kroz par mjeseci. Stanje je bilo toliko loše da mi je voda curila po kuhinji i krevetu. Najveće problem nam se stvara oko krovišta gdje je dimnjak. Nadam se da više neću strepiti od novih kiša i da napokon u svome domu mogu mirno spavati.”– izjavila je stanarka Ljiljana Bala.

Za komentar smo se obratili Direktoru Stanouprave Marjanu Peranu koji nam je rekao: „Radimo na hitnoj sanaciji krovišta koje je dotrajalo i prokišnjavalo, upoznati smo s navedenim problemom i cilj nam je da mi kao upravitelji zgrada svim stanarima pružimo povoljnije uvijete za život sukladno njihovim financijama i raspoloživim resursima. Konstantno radimo na obnovi velikog broja zgrada, većina zgrada kojima upravljamo su dotrajale zbog godina pa su potrebna izdašnija sredstva za obnovu. Također radimo na poboljšanju i unapređenju stambenih objekata kroz obnovu krovišta i pročelja. Da radimo dobar posao pokazuje i činjenica da je na Nadzornom odboru, Skupštini društva te na gradskom vijeću prihvaćeno naše financijsko izvješće. Ovo nije jedina sanacija krovišta, uskoro će ih biti i još, jer smo u suradnji s vlasnikom, u ovom slučaju gradom Belim Manastirom, našli i dogovorili modele obnove krovišta i pročelja.“