Školski športski savez OBŽ podijelio dresove školskim sportskim društvima

Školski športski savez Osječko-baranjske županije u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Hrvatskim školskim sportskim savezom kupio je komplete dresova za školska sportska društva koja djeluju na području Osječko-baranjske županije te hoodie majice za profesore/nastavnike tjelesne i zdravstvene kulture. Ukupno je kupljeno 1.200 kompleta dresova (majica, hlačice, tisak) i 170 hoodie majica.

Dio navedene opreme već je uručen školskim sportskim društvima s područja Donjeg Miholjca, Valpova, Belišća, Đakova, Našica i Baranje, a danas zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i predsjednik Školskog športskog saveza OBŽ Zlatko Kraljević uručili su 46 kompleta dresova predstavnicima školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola s područja Osijeka.

– Drago mi je što danas možemo našim školarcima i školskim sportskim društvima uručiti sportsku opremu, prije svega dresove koji će im služiti na natjecanjima. Ulaganje u mlade je izuzetno značajno jer se sport temelj razvoja naše djece, njime ćemo prije svega dobiti zdravije ljude koji će se kasnije moći baviti svoji strukama. Ulaganje u sport i osobito djecu je nešto što ćemo nastaviti i u narednom razdoblju. Ova donacija je ukupno vrijedna oko 130.000 kuna, a Osječko-baranjska županija će i dalje podržavati dobre projekte – rekao je zamjenik župana Josip Miletić. Čestitao je nazočnim sportašima, sportskim djelatnicima i pedagozima na sportskim uspjesima u ovoj školskoj godini te im poželio uspjehe u narednom razdoblju.

Školski športski savez Osječko-baranjske županije jedan je od najvećih školskih saveza Republike Hrvatske, a školska sportska društva našeg područja ostvaruju iznimne rezultate u svim aktivnostima školskog sportskog sustava. Tako je i u 2020./2021. školskoj godini, kada nisu realizirana školska sportska natjecanja, ŠŠS OBŽ provodio čitav niz aktivnosti: Univerzalnu sportsku školu, Vježbaonicu, Vrtim zdravi film, Školski sportski virtualni show, Školski sport i olimpijski pokret, Igram pišem lajkam…

U Školskom sportskom virtualnom showu učenice Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Đakova osvojile su 3. mjesto u konkurenciji srednjih škola, dok su učenici Osnovne škole dr. Franje Tuđmana iz Belog Manastira u konkurenciji osnovnih škola također osvojili 3. mjesto.

U projektu Školski sport i olimpijski pokret učenica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka Nika Šušnjara pobijedila je u konkurenciji učenika srednjih škola, dok je nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture i zaljubljenik u sport Ivan Pospišil dobitnik nagrade Hrvatskog školskog sportskog saveza za doprinos i razvoj školskog sporta u 2020. godini.