Službeno predstavljena ambulanta za fizikalnu medicinu u Belom Manastiru

Nakon što je ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije u Belom Manastiru otvorena za pacijente 2. prosinca prošle godine, danas je bilo službeno otvorenje te predstavljanje medijima , prisustvovali su gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob te župan Ivan Anušić.

Dugo se čekalo na otvorenje ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Belom Manastiru. Nakon što je sagrađena zgrada, glavni problem bilo je nabava opreme preko projekta primarne zdravstvene zaštite čiji je nositelj Osječko-baranjska županija. Oprema je nabavljena, a nova ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju za pacijente počela je s radom 2. prosinca prošle godine. Projekt je vrijedan 10 milijuna kuna, a financiran je iz različitih izvora, između ostalog od same Osječko-baranjske županije te Doma zdravlja Beli Manastir.

Uz ambulantu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju otvorene su još tri ambulante, interna medicina, kardiološka ambulanta i psihijatrija. Gradonačelnik Tomislav Rob naglašava kako su ove četiri ambulante izrazito važne za sam grad, ali i cijelu Baranju zbog jasne slike populacije u kojoj dominira starije stanovništvo. Također dodaje: ,,Što znači putovanje 52 km do Bizovca iz Belog Manastira? To je svima predaleko. Ovim putem ćemo imati konačno riješen problem fizikalne medicine i rehabilitacije.”

Župan Ivan Anušić naglasio je kako je u sklopu projekta primarne zdravstvene zaštite na području cijele Županije investirano 20 milijuna kuna u dijagnostičku opremu, a u idućim danima očekuju se službena predstavljanja i u Đakovu, Osijeku, Donjem Miholjcu, Našicama i Valpovu.

Ravnatelj Doma zdravlja Beli Manastir, Žarko Zelić, zadovoljan je novom opremom te naglašava kako je na njima sada odgovorno i profesionalno raditi te održavati opremu kako bi što duže služila pacijentima s područja Belog Manastira i Baranje.