Dani poslova u turizmu 2020. u sklopu Regionalne konferencije tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema

„Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ održat će se u Osijeku u petak 17. siječnja 2020. u dva dijela. U prvom dijelu konferencije održat će se Dani poslova u turizmu u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Dane poslova u turizmu svečano će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ministar turizma Gari Cappelli, koji će održati i pozdravne govore.

Drugi dio konferencije na temu „Suradnje jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“, održat će se isti dan u 13 sati na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Vladimira Preloga 1, na kojoj će ministar Josip Aladrović sa suradnicima predstaviti novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca i rad Europskog socijalnog fonda..

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerima već 4 godinu zaredom provode zajednički projekt Dani poslova u turizmu kako bi predstavili zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

I ove godine manifestacija će se održati u Osijeku, Zagrebu i Splitu prema sljedećem rasporedu:

  • 17. siječnja 2020. godine, Sportska dvorana Gradski vrt, Ulica kneza Trpimira 23, Osijek, od 9 do 14 sati
  • 22. siječnja 2020. godine, Zagrebački Velesajam Kongresna dvorana, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, od 9 do 14 sati
  • 31. siječnja 2020. godine, Športski centar Gripe, Osječka 11, Split, od 9 do 14 sati

Dani poslova u turizmu prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta te se povežu s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

U svim gradovima, uz neposredno predstavljanje 85 poslodavaca koji ove godine nude preko 9000 radnih mjesta, održat će se i bogat popratni program u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HUP Udruge ugostiteljstva i turizma te Ministarstva turizma. Radionice u sklopu popratnog programa namijenjene su učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola, a usmjerene su na predstavljanje mogućnosti zapošljavanja, edukacije i usavršavanja kod konkretnih poslodavaca te predstavljanje centara kompetentnosti.

Više informacija o Danima poslova u turizmu potražite na: www.hzz.hr/daniposlovauturizmu.