Sportaši Osječko-baranjske županije kod župana Ivana Anušića

Povodom ostvarenja uspješnih rezultata u 2018. godini predstavnike klubova nositelja kvalitete sporta, vrhunske sportaše 1. i 2. kategorije, predstavnike školskih sportskih društava i predstavnike sveučilišnog sporta te osvajače medalja na državnim prvenstvima s područja Osječko-baranjske županije danas, 31. siječnja 2019. godine, primio je župan Ivan Anušić. Čestitao im je na vrijednom radu i zapaženim rezultatima, naglasio važnost sporta u svakoj društvenoj zajednici i za svaku osobu te poručio da su sportaši vrijedni ambasadori Osječko-baranjske županije te svojih općina i gradova.

Prošla 2018. možda je sportski najuspješnija godina za Hrvatsku, pa i Osječko-baranjsku županiju jer su sportaši s našeg područja bili sastavni dio tih uspjeha. Osječko-baranjska županija dobro i kvalitetno prati svoje sportske klubove i sportaše, osobito kroz našu sportsku zajednicu. I ovom prigodom želim naglasiti da je sport izuzetno bitan za svako društvo, za razvoj i stvaranje kvalitetnih ljudi. Bavljenje sportom je izuzetno bitno sportom jer društvena, zajednica, škola, obitelj nekada ne uspiju sve držati pod kontrolom, ali sport to uvijek uspije, osobito u vrijeme odrastanja mladih ljudi. Sport je važan za svaku osobu, kroz njega je puno mladih izašlo na pravi put, naučilo i kako pobjeđivati i kako gubiti, kako kvalitetno i normalno funkcionirati u životu. Trebamo ga stoga podupirati, i to ne samo načelno nego i konkretnim mjerama, financijski i kroz infrastrukturu, kao i sve ono što će sport činiti lakše dostupnim djeci, mladima i svima koji se njime žele baviti – poručio je župan Anušić.

U ime nazočnih sportaša i klubova, prigodnim riječima te zahvalom Županiji i županu Anušiću na potpori i suradnji obratio se najbolji sportaš Osječko-baranjske županije, gimnastičar Robert Seligman. Čestitke nazočnima na uspješnim rezultatima izrekli su rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dr. sc. Vlado Guberac i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Sandra Filipović, dok je glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković istaknuo kako je u županijskom proračunu ove godine za sport planirano 4,9 milijuna kuna, od toga će se 3,5 milijuna kuna plasirati preko javnih potpora i ove zajednice.