Svečano otvoren Medicinski centar Mursa d.o.o.

Danas je svečano otvoren Medicinski centar Mursa d.o.o koji će pružiti najsuvremeniju dijagnostičku skrb iz područja interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, dermatologije i venerologije, psihijatrije te dentalne medicine. U radu Centra sudjelovat će iskusni liječnici koji su ujedno sveučilišni profesori. Otvorenju su nazočili dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, prof. dr. sc. Aleksandar Včev, direktor Medicinskog centra Mursa d.o.o., izv. prof. dr. sc. Robert Smolić, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera, prof. dr. sc. Vlado Guberac te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

Prof. dr. sc. Aleksandar Včev, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo objasnio je kako će se Medicinski centar usmjeriti i na pomoć potrebitima kroz suradnju s Caritasom.

– Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo ove je godine ostvario odličnu suradnju s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom i Caritasom, a riječ je o tome da će Medicinski centar pružati zdravstvene usluge potrebitima, odnosno neosiguranim osobama, prije svega na području dentalne medicine. Sve osobe koje su u Caritasu odsada mogu dobiti adekvatnu liječničku skrb, a ovakav primjer suradnje ocijenjen je izvrsnim od strane Povjerenstva za akreditaciju Fakulteta. Osim toga, prošle godine smo, u suradnji s Domom zdravlja Osječko-baranjske županije otvorili stomatološke ambulante u kojima su specijalisti dentalne medicine, djelatnici Doma zdravlja ujedno i asistenti na Fakultetu za dentalnu medicinu, a novouređeni prostori mjesto su u kojem naši studenti imaju praksu – kazao je Včev.

Direktor Medicinskog centra Mursa d.o.o., izv. prof. dr. sc. Robert Smolić istaknuo je kako će novootvoreni Centar pružati vrhunsku uslugu u nekoliko grana medicine.

– Što se tiče djelatnosti, naš Centar pruža uslugu iz pet područja medicine, a to su interna medicina, psihijatrija, dermatologija te fizikalna i dentalna medicina. Polivalentni smo i u naš rad uključujemo različite struke i grane medicine s ciljem pružanja vrhunske medicinske usluge pacijentima. Izuzetno smo zadovoljni zbog vrhunske opreme kojom su opremljene naše ambulante, a ona će nedvojbeno pomoći u smanjenju lista čekanja, ubrzanju otkrivanja karcinoma i poboljšanju niza dijagnostičkih postupaka – rekao je izv. prof. dr. sc. Smolić.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić pohvalio je napore Fakulteta pri otvaranju Medicinskog centra i formiranju liječničkog tima.

– Imao sam priliku, kao ravnatelj DZ OBŽ-a, surađivati s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo i znam da provode izuzetno uspješne projekte. Otvorenje Medicinskog centra Mursa d.o.o. vrlo je važno zbog još dostupnije zdravstvene zaštite, a veseli nas da je okupljeni medicinski tim koji će na raspolaganju imati vrhunsku opremu, iznimno cijenjen i stručan – kazao je Lukić.

Važnost novootvorenog Medicinskog centra prepoznaje i Grad Osijek.

– Za grad Osijek je otvorenje Medicinskog centra izuzetno važno zbog dodatne usluge koju će pružati svim našim građanima, a posebno zbog poticanja izvrsnosti, kako u pružanju liječničke skrbi, tako i u obuci mladih studenata – naglasila je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.