TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.

1. Firefox

Iako se teško može nazivati konkurentom za Chrome, najbliži mu je po broju korisnika i to nije nezasluženo. Uostalom, Chrome je “naučio” sve od Mozillina browsera, koji na području mobilnih uređaja nudi razne zanimljivosti. Primjerice, blokira oglase, nudu privatnost kroz Firefox Focus, sinkroniziran je pa sve što imate na desktopu lako prebacite na mobilni uređaj. Nudi mnoštvo dodataka, master lozinku i ukoliko ste Firefox desktop korisnik, nemate što razmišljati.

2. Opera

Brza, jednostavna i troši najmanje energije, prometa, prostora. Za one kojima je to najbitnije, imaju idealno rješenje. Ako pak žele trošiti još manje navedenih stavki, mogu preuzeti Opera Touch. Upravo taj “maleni” browser je i najbrži na tržištu. Zanimljivost je što se uz ovaj internetski preglednik omogućava surfanje jednom rukom, toliko je jednostavan za korištenje.

3. Brave

Ako vam je najbitnije blokirati oglase, onda je ovo browser za vas. Uz to uključuje i HTTPS posvuda, pa je samim time i sigurniji. Od zanimljivosti, nudi i dodavanje raznih mogućnosti plaćanja pa za one koji vole mobilne kupovine Brave postaje dodatno primamljiviji browser.

4. Kiwi Browser

Baziran je na Chromeu pa podsjeća na njega, ali nudi “ad blocker” i Night mod. Tako nešto nije dovoljno za privući korisnike, ali to nije sve. Vijesti se nude na nekoliko svjetskih jezika, a omogućava se i prebacivanje adres bara s vrha na dno prozora pa je daleko lakše prebacivati se sa stranice na stranicu. Također, nudi mogućnosti surfanja jednom rukom.

5. Dolphin Browser

Upravljačka ploča je sa strane i to ga čini posebnim, kao i mode “cijelog ekrana”, tabovi, “noćni mod”, desktop mod, inkognito način rada i mogućnost surfanja bez da se ijedna fotografija ili video “loadaju”. Za one koji žele potpunu kontrolu surfanja i načina na koji pregledavaju sadržaj, vjerojatno je ovaj browser najbolje rješenje.