Trener Tomislav Rešicki savladava sve izazove i niže uspjehe: sezona je počela!

Za mladića iz Belog Manastira, Tomislava Rešickog počela su velika natjecanja. Naime kako smo prenosili u lipnju, Tomislav je napustio karijeru u ŽRK Baranja iz Belog Manastira te se zaposlio kao trener mlađih kadetkinja (2004./2005.) u ŽRK Osijeku. U nedjelju, 29. rujna, ostvarili su prve, ček dvije pobjede, u prvom kolu Hrvatske državne lige za kadetkinje (2002. godište) za koje je nastupalo velik broj mlađih kadetkinja, koje trenira Tomislav.

Tomislavove mlađe kadetkinje ove sezone natječu se u državnoj ligi, kadetskoj ligi sa starijim suigračicama te seniorsku 3. Hrvatsku rukometnu ligu istok. Sva tri natjecanja vode Tomislav s kolegom Valentom Grantom. ,,Trener sam mlađih kadetkinja (2004./2005. godište) u ŽRK Osijeku, koje će se ove godine natjecati u 1. državnoj ligi s dvije ekipe, Osijek1 i Osijek2, obzirom da u tom godištu imamo 24 djevojčice u pogonu. Osim tog natjecanja, djevojke će igrati i kadetsku ligu (2002. godište) sa starijim suigračicama te seniorsku 3. HRL – istok gdje ćemo pokušati ostvariti plasman u 2. HRL – sjever.” – objašnjava Tomislav.

Kao što smo već spomenuli u nedjelju, 29. rujna, započela je 1. Hrvatska državna liga za kadetkinje (2002. godište) za koje je nastupao velik broj mlađih kadetkinja koje trenira Tomislav. Djevojke su odigrale dvije sjajne utakmice protiv Zrinskog iz Čakovca i Bjelovara. Prva utakmica bila je protiv Zrinskog koji se prošle godine protiv Osijeka slavio 15 pogodaka razlike, dok je ovoga puta Osijek slavio 29:28. S obzirom da je liga koncipirana turnirski, odmah nakon utakmice sa Zrinskim djevojke su igrale protiv Bjelovara i slavile 28:15. ,,Rezultatska neizvjesnost trajala je do 4:2, od kada preuzimamo stvar u svoje ruke i slavimo uvjerljivo, 28:15. Veseli me činjenica da su cure jako puno trčale, komunicirale i bile skladne, a osim toga, sve su se upisale u listu strijelaca.” – komentira trener Rešicki. Također napominje kako su to dva kluba koja su odmah nakon Podravke i Lokomotive financijski najstabilniji klubovi u Hrvatskoj i njihova je škola rukometa veoma kvalitetna i prepoznatljiva.

Svoj zadatak u ŽRK Osijeku trener Rešicki započeo je pripremama u kolovozu: ,,Pripreme sam započeo početkom kolovoza, što je dosta rano obzirom na dobnu skupinu koju treniram. Razlog tome je što sam htio cure kondicijski pripremiti na velik broj utakmica koje nas očekuju. Do sada smo odradili 60-ak treninga, a početak priprema bio je na Srednjici gdje smo pretrčali preko 100 kilometara u fazama. Odigrali smo do sada čak 15 prijateljskih utakmica, jer su one najbolja provjera sposobnosti prije početka natjecanja, a biti će ih još. Igrali smo i sa seniorskim ekipama i sudjelovali na tri turnira.”

Mlađa kadetska liga u kojemu se također Tomislavove djevojčice natječu započinje za mjesec dana, a on nam otkriva koji je plan do tada: ,,Tu ćemo fazu iskoristiti za taktiku, ispravljanje sitnih detalja te održavanje kondicijske pripremljenosti. Plan je kroz listopada odigrati još barem 4-5 prijateljskih utakmica koje će mi služiti za taktičke zamisli.”

Idući izazov je 3. liga koje započinje ovoga vikenda, a u subotu Osijeku dolazi ekipa Ivankova.

Baranja info želi sreću u daljnjemu radu!