U 24 sata devet prometnih nesreća

foto: MB Press/Ilustracija

PU osječko-baranjska izvijestila je o stanju u prometnu tijekom posljednja 24 sata.

U protekla 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće sedam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede. U šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta.

Pet prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Đakovo te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Našice.

U nadzoru prometa zatečeno tri alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljala automobilom s 1,55 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 21,55 sati na državnoj cesti D2, između Josipovca i Samatovaca, kada je nadzoru prometa zatečena 41-godišnja vozačica, koja je upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 1,55 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova, stoji u priopćenju policije.