U 24 sata šest prometnih nesreća

foto:MUP

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta, izvijestila je PU osječko-baranjska.
 
Četiri prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće i PP Našice.

Policija je objavila rezultate pojačanih mjera

Na području Policijske uprave osječko-baranjske jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Ukupno je utvrđen 61 prekršaj od kojih 50 nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, tri nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja pod zabranom, jedan upravljanja neregistriranim vozilom i pet ostalih prekršaja, stoji u izvješću policije.

Ujedno, na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana dva vozača (jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač teretnog automobila s priključnim vozilom) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao teretnim automobilom s 1,91 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 23,33 sati u Semeljcima, kada je u nadzoru prometa zatečen 58-godišnji vozač teretnog automobila s priključnim vozilom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,91 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.