U Belog Manastiru 8 električnih bicikala besplatnih za korištenje

Grad Beli Manastir priključio se poticanju čišćeg transporta u Hrvatskoj i smanjenju onečišćenja zraka nabavom osam električnih bicikala postavljenih na nekoliko mjesta u gradu.

Grad Beli Manastir je kroz javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila nabavio ove bicikle, u vrijednosti 64.794,00 kune od kojih je Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti sufinancirao s 25.917,12 kuna. Gradonačelnik Tomislav Rob danas je predao ključeve šest bicikala na besplatno korištenje.

Tri električna bicikla postavljena su na gradskom trgu ispred Gradske knjižnice Beli Manastir, a besplatno će ih moći koristiti svi zaposlenici knjižnice kao i svi učlanjeni građani, predočenjem osobne iskaznice. ,,Ovime ćemo dobiti jedan projekt koji smo nazvali e-knjižnica, putem ovih električnih bicikala biti će moguće dostaviti i knjižnu građu svakom korisniku knjižnice koji bude imao takvu potrebu.” – nadodao je gradonačelnik Rob.

Druga tri električna bicikla postavljena su ispred nastavno-športske dvorane, a besplatno će ih moći koristiti svi sportaši s područja grada uz predočenje osobne iskaznice Zajednici športskih udruga gdje će se voditi evidencija za korištenje ova tri električna bicikla. Preostala dva električna bicikla biti će pred zgradom Gradske uprave te će ih imat pravo koristiti zaposlenici, prvenstveno čistačice, komunalni redar i za prijevoz pošte.

Gradonačelnik Rob objašnjava kako će ovi bicikli biti na raspolaganju i udrugama civilnog sektora s područja grada koji će ih na zahtjev moći koristit. Također dodaje kako će se ponovo prijaviti na ovaj natječaj kako bi osigurali još osam električnih bicikala, ukoliko zaživi ovaj projekt.