U Belom Manastiru obilježen svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Foto: MB Press

Pale svojim zgodama osvojio mališane na predstavi

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade Gradsko će kazalište Beli Manastir obilježilo je 19. ožujka predstavom za djecu “Pale sam na svijetu” a ulogu Paleta ponio je Nebojša Šimić.

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade slavi se diljem svijeta kao priznanje djeci i mladim ljudima te njihovim pravima na obogaćivanje vlastitih iskustva i znanja kroz umjetnost i njihovu vlastitu kulturnu tradiciju, posebice kazališnu kulturu. Svjetski dan kazališta za djecu i mlade je inicijativa Međunarodne organizacije kazališta za djecu i mlade – ASSITEJ (Associiation Internationale du Theatre pour l Enfance et la Jeunesse). Pomoću mreže koja povezuje tisuće kazališta i samostalnih umjetnika iz svakog kutka svijeta, ASSITEJ izaziva stvaratelje kazališta za djecu i mlade da teže najvišim kriterijima kazališnih postignuća. Slogan kampanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade je «Povedite dijete u kazalište». To je poziv roditeljima, bakama, djedovima da djecu o kojima brinu povedu u kazalište. Svake se godine u kazalištima širom Hrvatske čita hrvatska poruka, a širom svijeta međunarodna poruka.

U Belom Manastiru, jedino baranjsko kazalište, svake godine kazališnim predstava obilježava taj dan. Ove godine belomanastirsko kazalište posjetile su Osnovna škola Lug i područne škole Vardarac i Kopačevo.