U četvrtka se održava 18. Kulinijada u Jagodnjaku

Najveća manifestacija kulena u Hrvatskoj održati će se četvrtak u Jagodnjaku. Točnije u prostorijama Osnovne škole Jagodnjak s početkom u 15:00 sati u organizaciji Općine Jagodnjak,a dok će se proglašenje najboljih kulena održati u 16:30 sati. Kulturno-umjetnički program počinje u 17 sati, a zabavni program počinje u 20 sati

Posjetitelji mogu uživati u mnoštvu različitih domaćih kulena, te kulturnom i zabavnom programu koje priprema Općina Jagodnjak.

Manifestacija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, ali i natjecatelja pa je tako  prošle godine njih 123 predalo svoje uzorke kulena na ocjenjivanje pri čemu se vrednuju: boja, okus, miris, kakvoća i drugo.

Na Kulinijadi će te moći  konzumirati i druge domaće proizvode po čemu je Baranja poznata kao što su: sirevi, mljevena paprika, med, suhomesnati proizvodi i drugo.

Cilj Kulinijade je promocija i predstavljanje kulena kao izvornog i autohtonog slavonsko-baranjskog proizvoda te poticanje proizvodnje ovog tradicionalnog gastro specijaliteta.