U Dardi pronađena odbačena ručna bomba

Prilikom obrade vrta u Dardi, u poslijepodnevnim satima 19. ožujka, građanin je pronašao ručnu bombu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombu na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nas o nakani predaje obavijestite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

Omogući obavijesti i budi uvijek u tijeku s najnovijim vijestima Prihvaćam Ne, hvala