U Kneževim Vinogradima zaustavljen vozač s 2,58 promila alkohola u krvi

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 5. studenog zaustavili su tri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 22,20 sati u Kneževim Vinogradima, kada su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil  s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,58 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22,30 sati u Umaškoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalom štetom. Sudionik prometne nesreće, 24-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „A“ kategorije. Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,25 grama po kilogramu. Sukladno Prekršajnom nalogu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u visini od 26 500 kuna.