U protekla tri dana zabilježeno 216 prometnih prekršaja

Na području PU osječko – baranjske od 15. do 17. veljače policijski službenici u prometu su zatekli 24 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Dvadeset je bilo vozača osobnih automobila, tri vozača bicikla i jedan vozač teretnog automobila najveće dopuštene mase 2800 kilograma. Od evidentiranih 24 prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, 12 je  evidentirano u vremenu od 23 sati 16. veljače do 6 sati 17. veljače.

U navedenom periodu, osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, policijski službenici evidentirali su još 216 prekršaja, od čega 109 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 71 ostali prekršaj.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 17. veljače u 8,30 sati u Radničkoj ulici u Našicama, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu i to u vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola.