U utorak kreće prva faza prodaje ulaznica za EURO 2024.

foto: UEFA

U utorak, 03. listopada počinje prva faza prodaje ulaznica za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine, objavila je UEFA na svojim službenim stranicama.

Domaćin Europskog nogometnog prvenstva 2024. je Njemačka od 14. lipnja do 14. srpnja.

Prva faza prodaje ulaznica traje do 26. listopada, a bit će dostupno čak 1,2 milijuna ulaznica. Također, u prvoj fazi bit će dostupan najveći broj ulaznica koje ciljano mogu kupiti njemački navijači jer je jedino za tu fazu natjecanja jasno kada će i gdje igrati domaća momčad.

Točni termini ostalih utakmica znat će se tek nakon 2. prosinca kada će se održati ždrijeb Eura u Hamburgu.

Kvalifikacije za EP su još uvijek u tijeku i još se niti jedna reprezentacija nije plasirala na EP.
Svaki navijač može se boriti za četiri ulaznice do 26. listopada, a datum kupnje nije bitan jer će se ždrijebom odrediti broj kupaca u slučaju povećanog interesa. Jedina prepreka kupnji je zemljopisna. Pojedinačni navijač može kupiti najviše jednu ulaznicu za jedan termin jer su, prema riječima organizatora, udaljenosti između stadiona prevelike da bi vidio dvije utakmice.

Cijene se kreću od 30 eura za ulaznice za utakmice u grupnoj fazi, do 1.000 eura za najskuplje ulaznice za finale u Berlinu.

Oni koji ne uspiju u svojoj prijavi u fazi lutrije u listopadu 2023. automatski će biti uvršteni u program ‘Fans First’. Ti će navijači biti prvi obaviješteni o novim dostupnim ulaznicama za UEFA EURO 2024. Navijači u skupini ‘Fans First’ imat će prioritet za kupnju ulaznica koje iz nekog razloga nisu prodane u prvoj fazi.