Uhićen Baranjac, vozio s 2,14 promila iako mu je oduzeta vozačka

foto: MB Press/Ilustracija

PU osječko-baranjska izvijestila je o stanju u prometu za vikend. Na području PU osječko-baranjske od 24. do 26. studenog u nadzoru prometa evidentirano je 30 vozača (23 vozača osobnog automobila, 5 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač električnog romobila), koju su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u nedjelju, 26. studenoga u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 32-godišnjak iz Branjine za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,14 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
 
Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, zaključuje policija u priopćenju.