Uhićeni počinitelji višestrukih krađa u Belom Manastiru

foto: MB Press

U opsežnom kriminalističkom istraživanju koje su proveli službenici Policijske postaje Beli Manastir, identificirani su i uhićeni počinitelji serije provale i krađa na tom području. Kako je izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, dvojica muškaraca, 22-godišnjak i 25-godišnjak, osumnjičeni su za niz kaznenih djela počinjenih tijekom 2022. i 2024. godine.

Prema policijskom izvješću, 22-godišnjak je tijekom veljače 2022. godine izvršio dvije provale, dok je 25-godišnjak između svibnja i lipnja 2024. godine počinio dvije provale i jednu krađu. Osim toga, otkriveno je da su osumnjičenici zajedno između svibnja i lipnja 2024. godine počinili četiri provale i dvije krađe, uključujući jednu pokušanu krađu.

Žrtve njihovih nedjela uglavnom su bile radne strojeve s kojih su ukradena značajna količina goriva i alata. “Počinitelji su ukrali oko 2.000 litara goriva, 20 litara ulja te razni sitni alat, čime su pravne osobe oštećene za više od 3.400 eura,” navodi se u izvješću policije.

Protiv osumnjičenih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku. Ovaj slučaj još jednom ističe važnost pojačanog nadzora i preventivnih mjera na područjima gdje se često koriste i parkiraju radni strojevi, kako bi se smanjila mogućnost ovakvih kaznenih djela.