Uključen Meteoalaram: Stižu obilna kiša i grmljavinski pljuskovi

foto: Cavna

Nastavlja se razdoblje uglavnom suhog, djelomično sunčanog i toplog vremena tijekom prijepodneva, no prognoze ukazuju na promjenu vremena sredinom dana. Nakon mirnog jutra, postoji sve veća mogućnost za lokalne pljuskove koji će biti praćeni grmljavinom.

Najznačajnija promjena očekuje se u večernjim satima, posebno na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, dok će se pogoršanje vremena tijekom noći na petak proširiti i na ostatak zemlje. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, dok će na Jadranu prevladavati jugo. Temperature će se u popodnevnim satima kretati između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva, pružajući ugodno, ali promjenjivo vrijeme.

Petak donosi ozbiljnije pogoršanje

U petak nas očekuje intenzivnije pogoršanje vremena. Najavljene su češće i mjestimice obilne kiše te grmljavinski pljuskovi, zbog čega je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao žuti Meteoalarm. To upozorenje sugerira da su moguće lokalne nepogode koje mogu izazvati poteškoće u prometu i svakodnevnim aktivnostima.

Vikend: Poboljšanje pa opet pljuskovi

Srećom, subota donosi kratkotrajno poboljšanje vremenskih prilika. Očekuje se više sunca i topline, što će zasigurno obradovati mnoge koji planiraju vikend aktivnosti na otvorenom. No, ta ljepša faza neće dugo potrajati.

Već u nedjelju postoji mogućnost za nove lokalne pljuskove, što će biti uvod u kišni ponedjeljak. Ovakve nestabilne vremenske prilike su karakteristične za proljeće, kada se izmjenjuju sunčana i kišna razdoblja.