Unaprjeđenje Sportsko-rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi

Općina Kneževi Vinogradi prijavila je projekt “Unaprjeđenje Sportsko-rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi” na raspisani poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva turizma i sporta -“Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti, GRUPA 2. Infrastruktura aktivnog turizma”

U okviru projekta planirano je više aktivnosti kojima se nastoji doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma, produljenju turističke sezone, razvoju specifičnih oblika turizma, te porast zaposlenosti u turizmu razvojem kapaciteta za aktivni turizam na području Općine Kneževi Vinogradi.

Projekt se sastoji od tri dijela. Na prostoru iza stadiona projektirana je teniska dvorana s gledalištem i dva terena s tvrdom podlogom, vrijedna 30-ak milijuna kuna, kakva ne postoji u ovom dijelu Hrvatske. U planu je i izgradnja fitness-centra te nogometnog igrališta s umjetnom travom ‘‘ful‘‘ dimenzija na pomoćnom igralištu NK-a Borca. Treći dio projekta izgradnja je rekreativno-izletničke zone s raznim sadržajima, poput odbojke na pijesku, adrenalinskog parka, izletišta sa spravama i trim-stazama na približno dva hektara velikom prostoru ispod ribnjaka, dakle svega što je u funkciji aktivnog turizma, odnosno sporta. Za navedene aktivnosti ishođene su i suglasnosti potrebne za najviše standarde natjecanja, među kojima su i suglasnosti Hrvatskog teniskog sveza i Hrvatskog nogometnog saveza. Osim toga, u dvorani za tenis će biti moguće igranje međunarodnih turnira s fondom nagrada do 50.000 dolara. Uz infrastrukturni dio, projekt sadrži i edukativan dio kao i dio koji se odnosi na promotivne aktivnosti.

Projekt je vrijedan gotovo 50 milijuna kuna, a kroz natječaj je moguće ostvariti 100-postotno financiranje. Projekt će se ostvariti u partnerstvu sa TZ Osječko-baranjskom županijom i tvrtkom Kneževi parkovi d.o.o., a obzirom na kompleksnost natječaja i vrijednost projekta angažirana je i Županijska razvojna agencija OBŽ u sklopu pripreme istog.