Vikend akcija: Zaustavljeno četrdeset vozača pod utjecajem alkohola

U razdoblju od 12. do 14. lipnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 40 vozača od čega 30 vozača osobnih automobila, 8 vozača bicikla i 2 vozača mopeda, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola, evidentirano je još 255 prekršaja i to: 113 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 46 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 12 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 1 odbijanje alkotestiranja i 79 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 13. lipnja, oko 10,10 sati u Našicama, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen vozača osobnog automobila 68-godišnji hrvatski državljanin iz Našica.
Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,90 grama po kilogramu te je  smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova

U petak 2. lipnja, oko 2,38 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Europske Avenije i Franje Kuhača, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 30-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca.
Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odbio se alkotestirati te je uhićen.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 13. lipnja, oko 20,15 sati u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je 55-godišnji hrvatski državljanin iz Pribiševaca, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,75 gram po kilogramu.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, 14. lipnja, oko 1,40 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 30-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Vozač je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu te je uhićen.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.