Donacijama se obnavlja i oprema Klinika za infektologiju

Klinički bolnički centar Osijek posjetio je poduzetnik Mato Škojo te obišao Kliniku za infektologiju koja je njegovim prilogom od 600 tisuća kuna dodatno opremljena sa 16 bolesničkih kreveta, 24 ormarića, 6 elektro podesivih stolaca za potrebe dnevne bolnice i 4 LED televizora.

Obnova Klinike za infektologiju počela je 2017.godine. Do danas je obnovljena unutrašnjost Klinike, a donacijom  gospodarstvenika Mate Škoje, nabavljene su elektro podesive stolice za dnevnu bolnicu, te opremljene bolesničke sobe za intezivno liječenje.

“U doba koronavirusa Klinika je, na žalost, bila jako popularna i jednostavno zbog velikih potreba i značaja sam odlučio donirati ovu Kliniku. Mislim da se tako treba ponašati svatko tko može pomoći”, rekao je Škojo.

Od sutra će pri Klinici za infektologiju biti i Zavod za mikrobiologiju što će znatno pridonijeti brzini izrade bolesničkih nalaza. Takav je ustroj pri svim Kliničkim ustanovama u Hrvatskoj, naglasila je pročelnica Klinke prof.dr. Ljiljana Perić. Uz infektološkog bolesnika treba biti infektolog, epidemiolog i mikrobiolog.

U tijeku je i obnova vanjske ovojnice zgrade, što se također radi iz sredstava donacija. Završetak radova planiran je početkom jeseni.