Vinatlon ove godine 23. i 24. lipnja!

U prostoru SRC Kneževi Vinogradi, na inicijativu općinskog načelnika i predsjednika Udruge vinogradara Ivana Gerštmajera Zelembera održan je radni sastanak i druženje općinskog načelnika i vinara s područja općine, a druženju je prisustvovao i direktor TZ Baranje, Matej Perkušić.

Tema sastanka bila je nagrada koju je Općina Kneževi Vinogradi osvojila na svečanoj dodjeli Suncokreta ruralnog turizma „Šampionska titula – Najbolja vinska destinacije Hrvatske“ te organizacija ovogodišnje vinske manifestacije Vinatlon.

Općinski načelnik još jednom se zahvalio svim vinarima na podršci u osvajanju šampionske titule i naglasio kako bez njihovog doprinosa tj. rada i kvalitete koju posjeduju ova nagrada zasigurno ne bi završila u našim rukama, također istaknuo je doprinos i udruga tj. organizatora vinskih manifestacija te u konačnici naglasio značaj i doprinos Belja Plus kao najvećeg poslovnog subjekta.

Načelnik Kramarić i predsjednik Udruge vinogradara Gerštmajer Zelember najavili su i ovogodišnji Vinatlon, koji je planiran u terminu 23. i 24. lipnja.

Istaknuli su mnoge novitete koje možemo očekivati na ovogodišnjoj manifestaciji iz razloga što se ovom manifestacijom želi krenuti u jednom sasvim novom smjeru, odnosno da ista u široj regiji uskoro bude prepoznata kao vrhunska – top eno manifestacija.

„Novost je da želimo povezati cijelu regiju, biti će tu vinara i gostiju iz cijele Hrvatske od Konavala preko Istre do Slavonije, također očekujemo vinare iz Makedonije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Srbije i Mađarske. Organizirati ćemo stručne cjelodnevne tematske panele i vinske konferencije s vrhunskim predavačima na atraktivnim vinskim lokacijama. Potpisati ćemo i povelje o suradnji vinskih destinacija. Tu je već sada tradicionalno ocjenjivanje najboljih vina, očekujemo više od 150 uzoraka, a najbolji među njima ponijet će titulu „ŠAMPION DUNAVA“. Naravno biti će i zabave kroz vinske igre i radionice, dobre glazbe te naravno vrhunske gastronomije“, kazao je predsjednik udruge Ivan Gerštmajer Zelember.