Vozio bicikl s čak 2,46 promila alkohola u krvi

Jučer, 9. listopada na području PU osječko-baranjske policijski službenici zaustavili su tri vozača koja su upravljala vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola (dva vozača bicikla i jedan vozač osobnog automobila).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 00,40 sati kada su u Karancu, zaustavili bicikl kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozaču je izmjerena količina alkohola u krvi od 2,46 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22,00 sata u Belom Manastiru, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Radikovaca. Vozaču je izmjerena količina alkohola u krvi od 2,04 grama po kilogramu. Vozač je u zadnje tri godine, u svojstvu vozača bicikla, šest puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.