WhatsApp dobio nove funkcionalnosti

WhatsApp se konstantno nadopunjava i nadograđuje kako bi iskustvo korištenja bilo bolje, ali i kako bi vodeća aplikacija za razmjenu poruku odoljela brojnoj konkurenciji. Stoga, kao posljednji noviteti jesu tamni način rada, mogućnost uštede baterije i mogućnost brisanja poruka koje su već poslane.

Iako su promjene namijenjene iOS i Android korisnicima, neće stići jednako brzo na oba mobilna operativna sustava. No, neće se ni predugo čekati na njih. A kao prva veća promjena svakako jest tamni način rada, koji je izniman hit u posljednje vrijeme. I ugodna promjena s obzirom da WhatsApp izgleda praktički identično od prvog dana. Samim time, malo promjene neće škoditi i ujedno će se uštedjeti ponešto energije na uređaju.

Time se dolazi do uštede baterije. Naime, tamni način rada to čini sam od sebe, ali na svoje mogu doći i oni korisnici kojima se ne sviđa jer uštedu baterije mogu izvesti smanjenjem jačine svjetla. Također, tako nešto nije loše ni za komunikaciju u mraku, kad očima treba manje naprezanja.

Na kraju, brisanje poruka koje su poslane… Odnosno, njihov opoziv. O tome se za WhatsApp priča posljednje dvije godine, čak se testiralo na Android uređajima i stiglo do beta faze, da bi se napokon približio trenutak kad će zaživjeti na svim mobilnim uređajima gdje je instaliran.

Velik je to iskorak za WhatsApp, koji je dosad nudio isključivo mogućnost brisanja poruka, ali od strane pošiljatelja, što nema neki značaj s obzirom da primatelj tu poruku svejedno može vidjeti. Ukratko, niste dosad kao WhatsApp korisnici imali apsolutno nikakav utjecaj na poruku koju ste poslali. Čim biste kliknuli “pošalji”, vama bi ruke bile vezane.

Zanimljivost je pak da uz povlačenje poslane poruke postoji i mogućnost njenog uređivanja pa ako vidite neki tipfeler ili smatrate da niste sve rekli ili pokazali, to možete vrlo jednostavno ispraviti. To je, primjerice, jedna prilično zanimljiva stavka i odvaja WhatsApp od konkurencije.