Za vikend pojačane mjere u prometu

foto:MUP

Na području PU osječko – baranjske 13. i 14. travnja provest će se pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Na području PU osječko – baranjske jučer, 11. travnja, policijski službenici u prometu su zaustavili tri vozača koji su upravljali vozilom uz prisutnost alkohola u krvi (dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla).

Istoga dana, od 8 do 13 sati, na području PU osječko-baranjske provedene su pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima i na prekršaje pješaka. Policijski službenici evidentirali su ukupno 54 prekršaja od čega je 1 prekršaj vezan za alkohol, 4 prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima, 24 prekršaja pješaka (4 prolaska kroz raskrižje na znak crvenog svjetla za pješake i 20 prekršaja prelazaka preko kolnika u naselju na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza), jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom te 10 ostalih prekršaji.