Započela obuka i osposobljavanje za zvanje vatrogasac

Jučer, 1. ožujka 2019. godine u organizaciji Vatrogasne zajednice Baranja započela je obuka i osposobljvanje dobrovoljaca za zvanje vatrogasaca. Vatrogasna zajednica je zaprima 47 prijava od strane DVD-ova s područja Baranje, a svi kandidati će proći obuku koja se sastoji od dva dijela  36 sati teorije i 29 sati praktične nastave.

Svi polaznici koji dobiju zvanje vatrogasca će biti osposobljeni za rukovanje vatrogasnom opremom te gašenjem požara na trenu. Sukladno zakonima Republike Hrvatske svi dobrovoljni vatrogasci moraju proći obuku i liječnički kako bi mogli biti dio operativnih timova DVD-ova te samim time izlaziti na intervencije.

Kandidate na samo početku je pozdravio i upoznao s planom i programom predavanja Daniel Časar, zamjenik zapovjednika JPVP Grada Belog Manastira. U ime Vatrogasne zajednice Baranje okupljene su  pozdravili Zdenko Čarapar predsjednik, Renata Čete tajnica te Ivica Novak zapovjednik zajednice.

Plan i program obuhvaća predavanja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 21 sat, s obzirom da je stiglo veliki broj prijava nastava će se odvijati u dva odaljenije u Belom manastiru te u Kneževim Vinogradima.

Prvi dan edukacije vodio je Ivica Novak zapovjednik VZ Baranja, tema predavanja je bila ustroj i zaštita od požara.