Zavirite u program ovogodišnjeg festivala Dani Baranjskog Bauhausa

Udruga Fantast iz Kneževih Vinograda organizira Druge Dane Baranjskog Bauhausa koji će se održati ovog vikenda 16. i 17. rujna na SRC Kneževi Vinogradi. Ove godine po drugi put slavimo suvremenu umjetnost, kreativnost, multikulturalnost i, naravno, naše Baranjske velikane svjetske škole Bauhaus: tekstilnu dizajnericu Otti Berger, umjetnika i glazbenika Andora Weiningera, te arhitekta i slikara Farkasa Molnara.

Posjetiteljima se na dvodnevnom festivalu pruža prilika saznati što je bio Bauhaus, tko su ti velikani iz Baranje te zašto je njihova priča i djelovanje i danas bitno.

Program počinje u subotu, 16.rujna u 10 sati u parku ispred Doma kulture u Kneževim Vinogradima. Bit će postavljena interaktivna instalacija – Tragovi u prostoru i najljepši tepih. Osim interaktivnih instalacija bit će sadržaja za naše najmlađe. Od 17h sati će trajati Mala škola glazbene umjetnosti. Od 19 do 20 sati slijede Baranjski velikani Bauhausa i njihov glumački performans.

Za glazbeno-zabavni sadržaj je zadužen DJ Lounge koji će trajati do kasno u noć.

Posebna glazbena poslastica u nedjelju, 17. rujna je instrumentalni Kontra kvartet iz Maribora s vrućim balkanskim i istočnim ritmovima.