Završen projekt kanalizacijskog sustava u Karancu

foto: MB Press

Jedan od do sada najvećih projekata na području općine Kneževi Vinogradi, ,,Izgradnja sustava javne odvodnje u naselju Karanac” je završen. Važnost i nužnost ovog projekta, kako za sve mještane Karanca tako i za sve intenzivniji razvoj turizma i sve veći broj turističkih objekata i posjetitelja, prepoznali su čelnici Općine Kneževi Vinogradi, Hrvatskih voda i Baranjskog vodovoda te su još prije četiri godine potpisali Ugovor o izgradnji.

Projekt, čija je vrijednost iznosila cca. 20 milijuna kuna bio je podijeljen na četiri faze. Prva faza projekta provodila se od 2019. do 2020. godine, a obuhvaćala je radove u dijelu Kolodvorske ulice, ulice Nikole Tesle i ulice Ive Lole Ribara. Izvođač radova prve faze bila je tvrtka Odvodnja d.o.o. iz Darde.

Realizacije projekta nastavljena je 2021. godine, a odnosila se na 2., 3. i 4. fazu. Izvođač radova je tvrtka CROCUS d.o.o. Radovi su okončani krajem rujna 2022. godine, a izvođeni su u ostatku Kolodvorske ulice, ulici Petefi Šandora, Sunčanoj, Baranjskoj, radničkoj te ulici Tina Ujevića.

Općina Kneževi Vinogradi će i ovoga puta svim mještanima Karanca omogućiti besplatne priključke na sustav javne odvodnje. Predviđa se da će na novoizgrađeni sustav biti priključeno još 350 kućanstava/pravnih osoba. Stoga se pozivaju svi mještani Karanca da se što prije priključe na sustav javne odvodnje, budući da od 1. travnja više neće biti u mogućnosti koristiti usluge mobilne odvodnje.

Realizacijom ovog projekta u potpunosti će se riješiti problem odvodnje sanitarno – fekalnih voda iz kućanstava i pravnih subjekata u naselju Karanac, a obzirom da općina vodi brigu o podjednakom razvoju svih naselja i podizanju kvalitete života i životnog standarda svih sumještana, ovim putem želimo podijeliti informaciju da započinje projektiranje izgradnje sustava javne odvodnje – kanalizacije u naseljima Suza i Zmajevac.