Župan Anušić održao radni sastanak s pročelnicima i ravnateljima županijskih agencija

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić održao je prvi radni sastanak s pročelnicima upravnih odjela i ravnateljima županijskih agencija, nakon osvojenog povjerenja za novi mandat na čelu Županije, tijekom kojeg im se zahvalio na trudu, inicijativama i iskazanoj viziji u protekle četiri godine, a koje su doprinijele razvoju županije. Istaknuo je pri tome kako vjeruje u jednako kvalitetnu suradnju i dijalog u ovom mandatu, a napomenuo je da će i dalje biti otvoren za sve prijedloge i inicijative koje će biti na korist žitelja Osječko-baranjske županije.

U sljedećem četverogodišnjem mandatu župan Anušić naglasio je kako se Županija treba okrenuti razvoju i potpori novim tehnologijama i inovacijama, a snažan vjetar u leđa dat će se i ekološkoj proizvodnji, prije svega kroz Regionalni distribucijski centar za voće i povrće te poticaje malim OPG-ovima, opremi za sustave navodnjavanja i izgradnji plastenika i staklenika. Cijela ideja moderne poljoprivrede zaživjet će još snažnijim povezivanjem lokalnih proizvođača i školske prehrane kojim će jedinstveni projekt besplatnog školskog obroka za osnovnoškolce postati kvalitetniji. Također, radit će se na brendiranju županije kao izvrsne kontinentalne destinacije te jačanju turističke infrastrukture, ali i kreiranju novih manifestacija. Osim toga, nastavit će se provoditi vrijedni i kvalitetni projekti u gospodarstvu poput sufinanciranja kamata na stambene i poduzetničke kredite, ali i projekti koji se realiziraju kroz fondove Europske unije.

Na sastanku su predstavljeni i novi zamjenici župana, Mato Lukić i Josip Miletić koji su kazali kako su s većinom županijskih tijela već surađivali kroz poslove ravnatelja Doma zdravlja OBŽ te gradonačelnika Grada Našica, a jednako kvalitetan odnos nastavit će i u sljedeće četiri godine. Nastojat će, istaknuli su, svojim znanjem i iskustvom doprinijeti razvoju cijele županije te nastavku pozitivnih trendova započetih prije četiri godine.