22 milijuna kuna poticaja za inovativne projekte poduzetnika

Prilikom svečanog otvorenja 23. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Vodicama predstavljen je program provjere inovativnog koncepta PoC. Mjere, vrijedne 22 milijuna kuna, predstavili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanec.

„Kako bi se našim poduzetnicima olakšao put od stvaranja ideje, izrade prototipa, razvoja inovativnog proizvoda ili usluge, razvili smo niz značajnih mjera, a jedna od njih je upravo i  Program provjere inovativnog koncepta“, istaknuo je ministar Horvat.

On je dodao kako je za uspješnost inovacijskih pothvata poduzetnika i istraživača vrlo važan kontinuitet provjerenih mjera i ulaganja. „Program PoC je jedinstven primjer kontinuirane mjere poticanja istraživanja, razvoja i inovacija poduzetnika u Hrvatskoj, kojih nam treba još i više kako bismo našim potencijalnim korisnicima stvorili prihvatljivu razinu izvjesnosti i mogućnost dugoročnijeg planiranja“, naglasio je ministar.

„Od 2010. do 2019. provedeno je 7 poziva Programa PoC. Ukupno je financirano 276 projekta s gotovo 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ukupne vrijednosti projekata u iznosu od 105 milijuna kuna. Za dosadašnje natječaje sredstva su bila osigurana u najvećoj mjeri od strane Svjetske Banke, a s današnjim danom svaki novi natječaj za program PoC podržat će se u potpunosti iz proračuna Ministarstva“, objasnio je Vrbanec.

Program je nastao i provodi se u agenciji HAMAG BICRO uz značajnu suradnju s poduzetničkim potpornim institucijama i uredima za transfer tehnologije, čija je uloga pružanje podrške natjecateljima kroz postupak prijavljivanja i implementacije projekta. Horvat i Vrbanec pozvali su sve zainteresirane poduzetnike da se prijave za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata kroz prezentirani program.

Omogući obavijesti i budi uvijek u tijeku s najnovijim vijestima Prihvaćam Ne, hvala