Aljmaš spremno dočekuje hodočasnike

O programu obilježavanja svetkovine Velike Gospe u Aljmašu, na konferenciji za novinstvo govorili su upravitelj Svetišta i župnik Tomislav Ćurić te predstavnici policije, turističkih zajednica, Crvenog križa i drugih.

Trodnevnica će biti 11., 12. i 13 kolovoza svetom misom u 19 sati koju će predvoditi fra Ivan Matić, voditelj duhovnih obnova u kući susreta Tabor. Dan uoči Velike Gospe pobožnost križnoga puta na aljmaškoj Kalvariji počinje u 17 sati i 30 minuta, nastavlja se svetom misom u 19 te procesijom sa svijećama do kapelice Gospe pod lipom u 21 sat. Od ove godine novost je sveta misa za mlade u 22 sata.

Na samu svetkovinu mise su u 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati kaže upravitelj Svetišta, dr. Tomislav Ćurić.

Središnje misno slavlje u 10 sati predvodit će đakovačko – osječki nadbiskup Đuro Hranić. U podne je misa za žrtve Domovinskog rata i stradalnike dok je u 18 sami misa za roditelje s djecom na kojoj će biti blagoslov djece i obitelji. Upravitelj Svetišta poziva sve hodočasnike i vjernike da dođu u Aljmaš. “Želimo da svi, koji dođu u Aljmaš, se lijepo osjećaju te duhovno dožive sve što će im se ponuditi kako bi osvježeni i blagoslovljeni Gospinim zagovorom pomognuti išli dalje kroz život,” poručio je upravitelj Svetišta dr. Tomislav Ćurić.

Svi prilazni putovi i alternativne staze bit će uređene. Jedan je planinarski pješački put Mišino brdo – Aljmaš te prilazni put kroz polja koja su obrađena iznad Mišinoga brda te je put do Svetišta kraći za 7 kilometara. Pješacima se preporuča korištenje biciklističke staze od Nemetina do kružnog toka kod skretanja za Aljmaš kako nebi ugrožavali sebe i vozače. Osigurano je 12 jutara uređenih parkirališta. Hodočasnici se mole za strpljanje te da poštuju upute prometne policije.