Belomanastirac – novi trener u državnoj ligi!

foto: MB PRESS

Tomislav Rešicki, 27-godišnjak, iz Belog Manastira poznat po igračkoj, ali ponajviše trenerskoj karijeri napustio je ŽRK Baranja iz Belog Manastira te se zaposlio u ŽRK Osijek kao trener mlađih kadetkinja koje igraju državnu ligu. Tomislavov trud Osječani su prepoznali ovoga proljeća, a on je taj izazov objeručke prihvatio.

Tomislav je u svibnju dao ostavku na poziciji trenera ŽRK Baranje kako bi se posvetio ljetnoj školi rukometa u Belome Manastiru, no nije razmišljao kako će mu karijera krenuti u drugom smjeru. Nakon što se vratio iz Poreča sa seminara trenera dobio je poziv od dopredsjednika kluba. Teško je ne primijetiti trud i talent perspektivnih mladih ljudi. Ovaj 27-godišnjak ima već dugo trenersku karijeru iza sebe. Rad je započeo u RK Beli Manastir (selekciji juniora), nakon čega prelazi u ŽRK Baranja gdje trenira ekipu djevojaka 2000. godište i mlađe, ali i pomaže u radu seniorki. Posljednje dvije i pol sezone samostalno vodi seniorke. Tomislav kaže kako ništa ne bi bilo moguće bez profesora Milovana Šašlića koji ga je uveo u taj svijet. Nakon Baranje karijeru nastavlja u najvećem ženskom rukometnom klubu na području istočne Hrvatske.

”Za mene je osobno ovo veliki izazov ali i zadovoljstvo. S obzirom da sam vrlo mlad i krenuo u taj posao, nisam puno razmišljao o drugim klubovima i ponudama, uvijek sam bio koncentriran na svoj rad i napredak.” – komentira svoj prelazak u novi klub.

Tomislavov nasljednik u ŽRK Baranja još nije poznat, iako onome tko dođe na tu poziciju neće bit teško jer djevojke imaju dobre rezultate i zdravlje. Njihov sada već bivši trener kaže kako se veseli što će konačno moć sjesti na tribine i u miru navijati za njih. Novi klub i ova sredina, Tomislava motiviraju za što kvalitetniji rad i što bolji rezultat. Do sada odradio  je nekoliko treninga kako bi se upoznao s igračicama, a prvi veliki izazov čeka ga već sutra, 21. lipnja, na turniru u Slavonskom Brodu gdje će u tri dana odigrati nekoliko utakmica.

”Što se tiče same sezone, cure nastupaju u državnoj ligi, gdje je velika konkurencija za odlazak na završnicu. Vjerujem da ćemo dobrim radom dohvatiti taj cilj.” – ambiciozno komentira mladi Baranjac.

Puno sreće u daljnjem radu želi Baranja info!