Belomanastirac vodio Osijek do pobjede protiv prvakinja Hrvatske

foto: ŽRK Osijek

Hrvatska rukometna liga ponekad se ne čini prezanimljivom domaćim ljubiteljima sporta, budući da je u njoj kroz povijest apsolutno dominirala Podravka koja je osvojila čak 26 naslova prvaka. Jedina ekipa koja im se odupirala je Lokomotiva, koja ima četiri naslova, ali su dva od ta četiri naslova došla u zadnje dvije sezone, odnosno Lokomotiva je još uvijek aktualni prvak zemlje.

Gotovo u svim utakmicama tijekom sezone, kada Podravka i Lokomotiva ne igraju međusobno, po procjenama kladionica te su dvije ekipe izuzetno veliki favoriti, do te mjere da im mnogi ponekad i unaprijed upisuju dva boda. Isto tako, eventualni poraz jedne od te dvije ekipe protiv nekog, na papiru slabijeg protivnika, ozbiljno bi ugrozio njihove šanse za osvajanjem prvenstva.

Prošle smo sezone tome svjedočili kada je Podravka iznenađujuće doma izgubila od Dugog Sela i zbog tog poraza ostala bez naslova.

FOTO: YOUTUBE

Podravkin scenarij doživjela je Lokomotiva – protiv Belomanastirca

Nešto se slično dogodilo i u drugom kolu ove sezone, kada je Lokomotiva gostovala u Osijeku. Iako je još jako rano za reći, poraz koji je doživjela već sada je ozbiljno ugrozio njihovu obranu titule, a za čitatelje iz Baranje ta pobjeda Osijeka sigurno treba imati jedan značaj jer trener Osječanki je upravo Belomanastirac.

Riječ je o Tomislavu Rešickom, treneru koji je klupu rukometnog kluba Baranja iz Belog Manastira zamijenio onom osječkom, gdje je prvo vodio mlađe uzraste djevojaka, a zatim bio i promoviran u najviši rang hrvatskog ženskog klupskog rukometa. Ovo mu je treća sezona kako vodi seniorke tog kluba: na klupu je došao krajem sezone 2021./22., a nakon što je prošlu sezonu s Osijekom završio na 10. mjestu, ambicije kluba su evidentno porasle. Može se reći kako se to vidi i po samom ulasku u sezonu.

Zasad polovičan uspjeh

U prvom kolu Osijek je izgubio na neugodnom gostovanju kod Bjelovara s 31:27, a onda je uslijedila velika pobjeda nad Lokomotivom rezultatom 22:21. Dotaknuli smo se toga kako je Lokomotiva u većini utakmica favorit kladionica, a to je bila i ovoga puta jer kvota na pobjedu Osijeka prelazila je 10, što bi se zaista malo tko odlučio odigrati.

Kada već govorimo koliko je ova pobjeda velika i značajna za Osijek i trenera Rešickog, treba posebno istaknuti kako je trener Lokomotive ujedno i izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije, Nenad Šoštarić, što ovu pobjedu sigurno čini još impresivnijom.

Malo je reći da je u Osijeku ta pobjeda dočekana s oduševljenjem i ogromnom dozom motivacije za nastavak prvenstva jer ako je u dvorani Zrinjevac pala Lokomotiva, postavlja se pitanje kakvi se još veliki rezultati mogu ostvariti ove sezone?

U idućem će kolu ekipa gostovati kod Dugog Sela, ekipe koja je trenutno na dva boda u natjecanju, baš kao Osijek, a eventualna pobjeda Osječanke i Rešickog može gurnuti i na jednu od tri vodeće pozicije.