HNK Osijek predstavilo novog Orašara

foto: HNK Osijek

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, u petak 26. studenoga bit će održana premijera baleta, ORAŠAR, P.I. Čajkovskog, u režiji i koreografiji cijenjenog Dinka Bogdanića. Tim je povodom Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana konferencija za medije na kojoj su se okupljenima obratili Dražena Vrselja, intendantica HNK u Osijeku; Dinko Bogdanić, redatelj i kroeograf predstave; Filip Pavišić, ravnatelj Opere i dirigent, Vuk Ognjenović, suradnik redatelja i koreografa; Neven Mihić, kostimograf predstave te ostali članovi baletnog ansambla koji je radio na ovom velikom i željno iščekivanom projektu.

Prije same konferencije, HNK u Osijeku potpisao je poslovnu suradnju s poduzećem Saponia d.d., čime je podržalo domaće i ekološki osviještene proizvode.

Saponia je još jednom potvrdila kako društveno odgovorno ponašanje i briga za okoliš prožima sve segmente rada tvrtke. Uz to što je dugogodišnji nositelj ISO certifikata 14001 koji jamči primjenu sustava upravljanja okolišem, Saponia je prvi hrvatski proizvođač koji je certificirao sredstva za čišćenje najrasprostranjenijim certifikatom u Europi, EU ECOLABEL.

Potpisivanjem ugovora o suradnji Saponije s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku kroz sponzoriranje ekoloških sredstava za čišćenje, dodatno se potvrđuju nastojanja da se u svakom segmentu može pronaći način kako poštivati visoke standarde zaštite okoliša, a istovremeno osigurati kvalitetne rezultate čišćenja.

Saponia je i prije surađivala sa HNK Osijek te je ovaj novi ugovor nastavak jedne pozitivne priče u gradu što nam sigurno treba, posebno u ove predblagdanske dane.