Honor predstavio novi flagship mobitel View20 s 48-megapikselnom kamerom

Foto Honor

Kineski Huawei predstavio je svoj novi pametni telefon u Honor seriji, odnosno svome brandu pametnih telefona koji cijenom neće nimalo biti jeftin. Novi Honor View20 predstavljen je sinoć u Prizu. Među ključnim novim značajkama Honor View 20 ističu se pametna kamera od 48MP, prednja kamera od 25MP, 7nm Kirin 980 AI čipset, AI Wi-Fi tehnologiju s trostrukom antenom i dizajn od aurora nanoteksture. U znak priznanja za inovativnost Honor View20 osvojio je početkom mjeseca brojne nagrade na sajmu CES 2019 u Las Vegasu. Osim pametnih telefona predstavljeni su pametni satovi Honor Watch Magic/Dream.

„Globalni pametni telefoni tvrtke Honor View serije osvajaju profesionalne recenzente i fanove nudeći revolucionarnu tehnologiju i najbolje performanse u industriji. Honorovi fanovi nevjerojatno su aktivni i dinamični te zahtijevaju pametne telefone s najboljim performansama. Honor View20 dizajniran je prema njihovim potrebama. Recenzije sa CES-a 2019 su završene, a mi smo uzbuđeni što ovaj ’must-have’ pametni telefon sada možemo ponuditi korisnicima diljem svijeta“, ističe George Zhao, predsjednik Honora.

Stražnja kamera na Honoru View20 prva je koju pokreće senzor SONY IMX586 48MP s CMOS-om veličine pola inča i Quad Bayerovom konfiguracijom s 1,6 μm piksela. Senzor, pojačan čipsetom Kirin 980, podržava novi način rada ’48MP AI Ultra Clarity’ za fotografije s neusporedivim detaljima i jasnoćom.

Kamera istovremeno snima nekoliko 48-megapikselnih fotografija te od najboljih detalja svake od njih stvara jednu 48-megapikselnu fotografiju. Dvostruki NPU na Kirinu 980 fotografiju obrađuje pomoću naprednog AI algoritma kojim se procjenjuje kvaliteta fotografije, optimiziraju detalji na tamnim područjima, a boje se podešavaju tako da izgledaju življe.

„Cijenim izvrsnu jasnoću i jednostavnost upotrebe Honora View20. To je pametan telefon koji može uhvatiti neke od najživljih i najdragocjenijih životnih trenutaka na nove načine koji su inspirativni i uzbudljivi“, ističe fotograf National Geographica Robbie Shone, isprobavši novu 48-megapikselnu kameru.

Još jedna stražnja kamera – 3D kamera stvara novu dimenziju u fotografiji i videografiji te donosi veću iskoristivost i zabavu. Ova 3D kamera prikuplja informacije o oblicima objekata na temelju TOF (time-of-flight) svjetlosnih signala kako bi omogućila dubinsko očitavanje, praćenje skeleta i snimanje pokreta u stvarnom vremenu. Ona može pretvoriti Honor View20 u igraću konzolu s kontrolom pokreta, omogućujući vam da igrate 3D igre kao nikada do sada, a podržava i igre Fancy Skiing i Fancy Darts.

Honor je od svog osnutka postigao eksplozivan rast. U 2017. godini Honor je postao vodeći e-brand pametnih telefona u Kini te je svoj trag proširio po svijetu s više od 160 posto godišnjeg rasta na inozemnim tržištima 2018. godine. Postignuća na inozemnim tržištima uključuju rast prodaje u Rusiji 2018. koji je dosegao 225 posto u odnosu na prethodnu godinu i Honor je postao drugi vodeći brand pametnih telefona s 23 posto tržišnog udjela.

U Španjolskoj zabilježen porast prodaje od 317 posto u odnosu na 2017. Honor je do studenog 2018. rangiran kao četvrti brand pametnih telefona u Italiji i Njemačkoj i kao peti u Češkoj.Četvrti na ljestvici brandova pametnih telefona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (U.A.E.) s rastom prodaje u 2018. od 156 posto u odnosu na prethdnu godinu. Četvrti vodeći brand pametnih telefona u Saudijskoj Arabiji s tržišnim udjelom od 8,9 posto.

Porast prodaje od 360 posto u usporedbi s prethodnom godinom, u Maleziji 238 posto.

Honor View20 u prodaji je od 1. veljače 2019. na odabranim tržištima koja uključuju Francusku, Veliku Britaniju, Njemačku, Španjolsku, Italiju, Finsku, Češku, Poljsku, Rusiju, Maleziju, Indiju, Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), Saudijsku Arabiju i Hrvatsku. Pametan telefon dostupan je u četiri boje: crnoj ‘midnight black’, plavoj ‘sapphire blue’, te MOSCHINO (plavoj ‘phantom blue’ i crvenoj ‘phantom red’). Maloprodajna cijena u Hrvatskoj će iznositi 4.799 kuna za 6GB RAM + 128GB ROM i 5.399 kuna za 8GB RAM + 256GB ROM. Riječ je o preporučenim cijenama, a točne će cijene ovisiti o prodajnim mjestima.