Hrvatske rukometašice u odličnoj utakmici ipak izgubile od Francuske

foto: Screenshot

Hrvatske su rukometašice odigrale svoju treću utakmicu u kvalifikacijama za naredno Europsko prvenstvo, a protivnik teško da je mogao biti jači. Riječ je o Francuskoj koja je aktualni olimpijski prvak te svjetski i europski viceprvak i jedan stari znanac našoj reprezentaciji, ali i klubovima koji nerijetko igraju protiv francuskih ekipa.

Nakon ove utakmice postalo je jasno da je Francuska jedna izuzetno snažna reprezentacija, ali Hrvatska je pružila sjajan otpor i na kraju izgubila sa samo dva gola razlike. Rezultat utakmice na kraju je u Koprivnici bio 21:19 za gošće.

Drugo poluvrijeme puno bolje

U čitavoj smo utakmici vidjeli poprilično malo golova, najviše zahvaljujući sjajnim obranama na obje strane. U početku utakmice Hrvatska se sjajno držala, no pred kraj prvog poluvremena Francuska je uspjela otići na velikih četiri gola razlike i prednost 12:8.

U drugom poluvremenu Hrvatska je izgledala puno odlučnije i izabranice Nenada Šoštarića nisu se predavale. Krenule su u lov na francusku prednost te su ponajviše sjajnom obranom nešto više od minute do kraja utakmice uspjele doći na samo jedan gol zaostatka. Međutim, Francuska je uspjela zabiti i postaviti konačni rezultat od 21:19.

Posebno bi trebalo istaknuti igračicu Lokomotive, Josipu Mamić, koja je postigla pet pogodaka iz isto toliko pokušaja. Ona je u igru ušla tek nakon što je izborniku postalo jasno da Ana Turk neće imati svoju večer na desnom krilu i sjajno je iskoristila svoju priliku. Kod Francuskinja je najefikasnija igračica bila Coralie Lassource koja je postigla četiri pogotka.

Neizvjesna situacija u skupini za Hrvatsku

Osim Hrvatske i Francuske, u ovoj se skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo nalaze još Ukrajina i Češka. Francuska prema svim očekivanjima kladionica kao što su Prva Sportska i mnoge druge, sada ima maksimalnih 6 bodova, Hrvatska i Ukrajina su na 2 boda, a Češka je bez bodova. Naravno, vrijedi napomenuti da Ukrajina i Češka imaju utakmicu manje od Francuske i Hrvatske jer je njihov međusobni ogled iz očitih razloga(rat u Ukrajini) koji se trebao odigrati istovremeno kada i ovaj naposljetku bio odgođen.

Osim same bodovne situacije na tablici i neizvjesnosti s tog aspekta, teško je uopće reći kako će se završiti ove kvalifikacije jer nemoguće je reći kada će rat u Ukrajini završiti i kada će ukrajinska reprezentacija moći nastaviti s natjecanjem.

Za tri dana uzvrat

Već za tri dana odigrat će se i drugi međusobni susret Hrvatske i Francuske, no ovoga puta u Francuskoj. Osvajanjem samo jednog boda Francuska bi u toj utakmici osigurala prvo mjesto u skupini kvalifikacija, a samim time i dokazala zašto su je online kladionice u Hrvatskoj i u svijetu okarakterizirale kao glavnog favorita koji će uzeti prvo mjesto u toj skupini. Budući da prve dvije reprezentacije idu na Europsko prvenstvo, neovisno o tome na kojoj su poziciji od te dvije završile, to znači da bi u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice Francuska mogla opušteno odraditi posao protiv Ukrajine i Češke.

Za Hrvatsku će gostovanje u Francuskoj biti jedan težak susret, no ako djevojke odigraju kao i u ovom domaćem, moći će biti vrlo zadovoljne.