HZZ: Prijavljujte se preko e-pošte

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je u srijedu preporuku svojim korisnicima da se u evidenciju nezaposlenih prijavljuju putem e-pošte.

“Zbog preporučenih mjera predostrožnosti vezanih za COVID-19 upućujemo vas da se u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavite putem e-pošte”, navode iz HZZ-a.

Za prijavu je potrebno priložiti scan ili fotografiju identifikacijskog dokumenta (važeća osobna iskaznica izdana u Hrvatskoj ili drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice državljanina treće zemlje).

Mogu se priložiti i potvrde o boravištu ako se osoba prijavljuje izvan mjesta prebivališta navedenog na osobnoj iskaznici.

“Navedene dokumente zajedno s ispunjenom prijavnicom treba proslijediti na e-mail adresu ureda prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Napominjemo kako prilikom ispunjavanja prijave nije potreban vlastoručni potpis”, stoji u objavi HZZ-a.

Adrese i kontakte svih ureda HZZ-a možete pronaći u adresaru na sljedećoj poveznici: http://www.hzz.hr/adrese-i-kontakt/regionalni-podrucni-uredi.php

Također, do daljnjeg je moguće priložiti zahtjev za novčanom naknadom i odgovarajućom dokumentacijom preporučenom poštom uz presliku identifikacijskog dokumenta, skenirano putem e-pošte i telefonskim putem.