JOŠ JEDAN BARANJAC U SABORU: Hrvatski Sabor izabrao belomanastirca Olivera Matijevića za vanjskog člana saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije

Na prošlotjednom glasovanju, Hrvatski sabor izabrao je za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije diplomiranog pravnika iz Belog Manastira Olivera Matijevića, čime su Baranjci dobili još jednu osobu koja će sudjelovati u procesu donošenja odluka na državnoj razini.

Matijević obnaša funkciju potpredsjednika gradskog vijeća Grada Belog Manastira, predsjednik je Vijeća mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, a dolazi iz redova Demokratske zajednice Mađara Hrvatske gdje je ujedno i izvršni predsjednik.

Hrvatski sabor ima ukupno 29 odbora čije se članstvo sastoji od aktualnih saborskih zastupnika, te vanjskih članova iz reda stručnjaka za pojedina područja. Vanjske članove zastupnici biraju na plenarnoj sjednici. O njima je Sabor prošlog petka donio odluku.

– Smatram kako je u interesu svih Baranjaca da nas što više bude na mjestima gdje možemo utjecati na odluke koje nas se tiču. Saborsko imenovanje smatram iznimnom odgovornošću a prva sjednica nam je već sutra. Odbor za informiranje, informatizaciju i medije jedan je od najvažnijih saborskih odbora, a između ostalih ono bira i kandidata za Glavnog ravnatelja HRT-a – rekao je Oliver Matijević.

Jankovics: „Lobbi je sve“

– Od kada sam izabran, radim na tome da imamo više mjesta ima utjecaja na segmentima odlučivanja koji se tiču nas. Zagrebačka „ekipa” nam se sada još proširila imenovanjem g. Matijevića ali i ostalih stručnjaka čiji će lobbi po Odborima biti od iznimne važnosti za dobivanje pravovremenih informacija. Čestitam g. Matijeviću na izboru – izjavio je Róbert Jankovics, saborski zastupnik u drugom mandatu.