Kleopatra preuzela ključ Grada Belog Manastira

BELI MANASTIR – Danas je u Gradskoj upravi Grada Belog Manastira gradonačelnik Tomislav Rob nakon teške odluke, ključ Grada  simbolično predao Kleopatri. Tom primopredajom je započelo maskenbal u Belom Manastiru, koji je nakon primopredaje „preselio“ na gradski trg.

Glasnica koja je najavljivala posebne goste koji su pristigli u Beli Manastir, nadajući se preuzimanju vlasti bila je Lana Herman (11), najmlađa članica Dramskog studija Gradskog kazališta Beli Manastir, uz ostatak glumačkog ansambla, a gosti koji su se izmjenjivali su bili: Kleopatra (Sanja Horvat), Sulejman Veličanstveni (Igor Farkaš) sa svojim ženama (Mia Tomšić i Jasmina Doboš) te Eugen Savojski (Matija Barić) i njegova „frendica“ Marija Terezija (Laura Lamza) koja mu daje poduke iz mađarskog jezika. Nakon što su sve žene izrazile želju za preuzimanjem vlasti, nekadašnji moćni vladari nisu imali puno šanse. Zbog toga je gradonačelnik Rob teškom mukom ipak odabrao Kleopatru, kojoj je predao ključ. Po predaji, sve su žene uzviknule: Žene su preuzele vlast.

Gradonačelnik se osim srdačne dobrodošlice povijesnih likova i najmlađih sugrađana koji su ga posjetili (učenici OŠ dr. Franjo Tuđman Beli Manastir) spremno slikao i družio sa svim gostima. U 10 sati karnevalska povorka krenula je ulicama Belog Manastira sve do gradskog trga gdje su se djeca predstavila sa svojim maskama, te pogledala kazališnu predstavu „Luckasti klauni“ Gradskog kazališta Beli Manastir i program mađioničara Joze Boze iz Vile Magic Đakovo. Grad je sve mališane počastio krafnama. Na kraju programa Kleopatra je pročitala presudu Korona virusu, koji je na radost svih, zapaljen!