Kraljevi Instagrama – ovo su ljudi s najviše pratitelja

foto:pixabay

Instagram je među najpopularnijim društvenim mrežama današnjice. U vlasništvu je Facebooka, koju ju je kupio još 2012. godine. Zamišljen kao platforma na kojoj će korisnici objavljivati fotografije, tijekom godina je evoluirao u prvorazredan alat za promociju proizvoda i usluga. Svakodnevno ga koriste stotine milijuna ljudi, a osobe koje su popularne na Instagramu iza sebe imaju pravu industriju koja se brine o svakom postu, pazeći na svaki detalj. Ovo su najpopularniji među njima.

Cristiano Ronaldo

Kralj nogometnih strijelaca i jedan od najvećih igrača koji su ikad igrali tu igru. Trenutno ga na Instagramu prati preko 390 milijuna ljudi, po čemu je daleko ispred ostalih na ovoj listi. Zvjezdani status na Instagramu stekao je isključivo vlastitim napornim radom. Pet puta je izabran za najboljeg nogometaša svijeta, a njegove vitrine između ostalog krase pokali prvaka Europe, osvajača Lige nacija, pet osvojenih Liga prvaka i sedam nacionalnih prvenstava. Tijekom fantastične karijere postavio je niz nevjerojatnih sportskih rekorda. Ono što se manje zna o njemu jest da mu je otac umro od alkoholizma, što je jedan od razloga zašto je zakleti antialkoholičar. Često sudjeluje u dobrotvornim aktivnostima i po tom se pitanju smatra najdarežljivijim sportašem. Pomaže programima borbe protiv droge, HIV-a, malarije i poremećaja u prehrani, a među najvećim donacijama je uplaćenih 5 milijuna funti za pomoć stradalima u potresu u Nepalu 2015. godine.

Kylie Jenner

Druga na ovoj listi je američka medijska osoba i poduzetnica Kylie Jenner. Ova influencerica s preko 300 milijuna Instagram pratitelja prva je žena na ovoj listi i općenito se smatra najutjecajnijom ženom na društvenim mrežama. Ulagati u njene profile na društvenim mrežama znači siguran profit. Proslavila se u reality showu ‘Keeping up with the Kardashians’, što joj je poslužilo kao dobra podloga za stvaranje vlastite linije kozmetike. Usput je pokrenula nekoliko mobilnih aplikacija i liniju odjeće, što joj je sve zajedno zaradilo milijardu dolara s nepune 22 godine. To ju čini najmlađom milijarderkom u povijesti. Ujedno je i najmlađa kći olimpijskog pobjednika Brucea Jennera, koji je kasnije promijenio spol i postao Caitlyn Jenner. Otac joj se intenzivno bavio pokerom u brojnim casinima, gdje je bilježio jednako dobre rezultate kao i u sportu. Otkad se izjasnio kao transrodan, ne osjeća se ugodno među ljudima, zbog čega sada igra online casina. Kylie Jenner dio svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe, a osobito se ističu dotacije dječjim bolnicama.

Lionel Messi

Uz Pelea, Maradonu i Christiana Ronalda ulazi u krug najvećih igrača u nogometnoj povijesti. Postavio je niz sportskih rekorda koji će teško biti dostignuti. Ima 300 milijuna pratitelja na Instagramu i pravi je magnet za velike brandove. Iako uživa fantastičnu popularnost, svoj privatni život drži podalje od javnosti. U braku je s djevojkom koju poznaje od djetinjstva, dok sve njegove poslove vode članovi obitelji. Iako je simbol Barcelone i njenih najvećih uspjeha, karijeru planira završiti u klubu u svom rodnom gradu Rosariu u Argentini. Od početka svoje karijere surađuje s UNICEF-om te financira liječenje djece u cijelom svijetu.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Dwayne Johnson je filmska zvijezda i bivši profesionalni hrvač. Uspjeh njegovih filmova utjecali su na njegovu popularnost na Instagramu, gdje ga prati 290 milijuna ljudi. Zanimljivo, među prvim ulogama bila mu je ona vanzemaljskog hrvača u seriji ‘Star Trek: Voyager’. Ondje se borio protiv Sedme od Devet. Impresivni sportski uspjesi bili su mu ulaznica u svijet filma, gdje se brzo pokazao kao mamac za gledatelje. Njegovi filmovi gotovo bez iznimke donose velike zarade, prometnuvši ga u najveću holivudsku akcijsku zvijezdu. Daje značajne svote u dobrotvorne svrhe, od čega je najistaknutija Dwayne Johnson Rock fondacija za pomoć neizlječivo bolesnoj djeci.