Međunarodni dan obitelji!

1989. godine Ujedinjeni narodi su proglasili Međunarodni dan obitelji, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Raznim događajima se obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet.

Opći i trajni cilj Međunarodnog Dana obitelji je:
* potaknuti djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji
* pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja
* pokazati solidarnost u potrazi i rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji

Svaka je obitelj i čimbenik i korisnik društvenog razvitka i napretka. Zato svaka obitelj ima veliku ulogu i odgovornost u mijenjanju svijeta, u njegovom poboljšavanju.

U današnje vrijeme, gdje obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvjestiti si koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi… Svi su oni dio svakog pojedinog ljudskog bića, svi su oni važni u razvoju osobnosti pojedinca, te što kvalitetniju, tolerantniju, povezaniju obitelj imamo, veće su šanse da ćemo odgojiti i kvalitenije, tolerantnije i povezanije društvo.